Press

” …Ha volt szerkesztője a programnak, akkor csak gratulálni lehet neki azért, hogy a legvégére helyezte Horváth Márton Levente darabjait (Leçons de lumière, Holddal, Eleven, Pièce pour mi, Prelúdium és Chaconne). Friss levegő, vonzó szemérmesség, arányérzék, figyelemreméltó, de soha nem tolakodó tónus, valamiféle közvetlen líraiság: csupa olyan zenei erény, melyet az ember – mint utolsó, meghatározó emlékkép – szívesen visz haza magával.. ”
Molnár Szabolcs

Zenetörténész, Muzsika, 2015. május

„…A koncert legsikeresebb darabja Horváth Márton Levente Interludes-je volt, amelyet a szerző tizennyolc évesen komponált, s amelyben korához képest meglepő formaérzékkel, ízlésbeli biztonsággal és invencióval használja föl távoli kultúrák zenéin, a magyar népzenén és a 20. század zenéjén kívül a progresszív rock elemeit. Azonban nem stílgyakorlatokat ír: forrásaiból képes megalkotni saját hangját, koherens stílusát…”

Stachó László

Az LFZE tudományos munkatársa, Muzsika, 2006. január

„…Horváth Márton Levente Imaragana című alkotása adta számomra ezúttal a legnagyobb élményt. Bámulatos gondossággal felépített zene. (…) A szerző nyilvánvalóan érzi a hangok közti tonális erőteret, vonzás- és taszításrendszert (amely nem azonos a régi dúr-moll világgal és ennek bárgyún kertitörpés neo-felelevenítésével). Szóval vérbeli muzsikusról van szó…”
Kovács Sándor

Zenetörténész, LFZE Zenetudományi Tanszék, Muzsika, 2015. május

Horváth Márton Levente  – Isten kezében

Horváth Márton Levente – Isten kezében

Portrék, reményteli történetek, példák és példaképek, mindenkit érintő kérdések és válaszok.
A Bizony, Isten YouTube csatornáján Horváth Márton Levente kortárs zeneszerzőé és egyházzenészé, valamint a zenéé a főszerep.

bővebben
Kortárs Kincsek ‒ Magyar Orgonamuzsika

Kortárs Kincsek ‒ Magyar Orgonamuzsika

A kortárs estek műsorát Teleki Miklós orgonaművész-zeneszerzők kompozícióiból állította össze. A művek sikerrel ötvözik több évszázad zenei hagyományát a jelenkori hangzással, valamint az elmélkedés-elcsendesedés perceit a látványos és virtuóz megoldásokkal

bővebben
Új idők, új dalai – MédiaKlikk

Új idők, új dalai – MédiaKlikk

A passió – Krisztus szenvedése és feltámadása sok művészt megihletett. A műsorból kiderül, miként hat mindez egy zeneszerzéssel is foglalkozó kántorra.

bővebben
Nagyobb mértékben

Nagyobb mértékben

Az A38 hajó kortárs maratont rendezett. A zeneszerzőváltó – Horváth Balázs, Beischer-Matyó Tamás, Derecskei András, Zombola Péter és Horváth Márton Levente

bővebben