Louis Lewandowski: Tizennyolc zsoltár

Louis Lewandowski: Tizennyolc zsoltár

Louis Lewandowski számos zsidó liturgikus mű szerzője, a berlini zsinagóga karnagyaként is tevékenykedett. Tizennyolc liturgikus zsoltár című ciklusát a Magyar Rádió 6-os stúdiójában vette lemezre a Magyar Rádió Énekkara, és a felvétel egy igazi kiadónagyhatalom, a Deutsche Grammophon gondozásában jelent meg. A lemezről Mácsai János, Molnár Szabolcs és Illényi Péter beszélget a Bartók Rádió Kritikus füllel című műsorában csütörtökön este. Tartson velünk, ismerje meg ön is az új kiadványt!

Egy műfaj illegalitásban

Egy műfaj illegalitásban

Az Egy műfaj illegalitásban című könyvem a magyar egyházzene-történet egyik feltérképezetlen időszakát, az 1950-es, ’60-as években keletkezett miseirodalmat kutatja és tárja az olvasó elé.

Amor Sanctus

Amor Sanctus

Az Amor Sanctus című lemez családi örömzenélésünk pillanatait örökíti meg. A lemezen 40 percnyi ritkaság: barokk és kortárs magyar darabokból összeállított csokor hallható.

Suburban Nights

Suburban Nights

Suburban Nights című orgonás szólólemezemet 2007-ben jelentettem meg. Az albumon szereplő műveket úgy válogattam, hogy az orgona jellegzetességeit és akkori zenei érdeklődésemet legjobban tükrözzék.

Share This